کارگاه دو روزه HLA-typing

مولکول HLA چیست؟
شناسایی آنتی ژن های لوکوسیت انسانی (Human Leukocyte Antigen (HLA) ) برای بررسی انجام پیوند مغز استخوان و یا پیوندهای تو پر بین اهدا کننده و گیرنده انجام می شود. HLA پروتئین هایی (مارکر) هستند که در اکثر سلول های بدن یافت می شوند. سیستم ایمنی بدن نیز از این مولکول های پروتئینی برای تشخیص سلول های خودی از غیر خودی (آلوژن) استفاده می کند. در انسان ژن هایی که مولکول های HLA را کد می کنند بر روی بازوی کوتاه کروموزم 6 قرار گرفته اند؛ منطقه ای که به آن Major Histocompatibility Complex (MHC) می گویند. تکامل و پیدایش این منطقه ی ژنتیکی در انسان برای ایجاد توانایی شناسایی عوامل خارجی توسط سیستم ایمنی بوده است.
در بدن هریک از ما مولکول های HLA زیادی وجود دارد که نیمی از آن ها از مادر و نیمی از آن ها از پدر به ما به ارث رسیده است. بنابراین خواهران و برادران احتمالا از سایر اعضای یک خانواده شباهت بیشتری در مولکول های HLA به یکدیگر دارند. اما اعضای دور تر یک خانواده، عمدتا مولکول های HLA شبیه به یکدیگر ندارند. اما تقریبا 70% بیمارانی که نیاز به انجام پیوند دارند، در میان اعضای خانواده ی خود فرد مناسبی که با او کاملا سازگار باشد رو پیدا نمی کنند.
برای نتیجه ی بهتر از پیوند، تطابق نزدیک بین مولکول های HLA بین اهدا کننده و دریافت کننده ی پیوند باید برقرار باشد. سازگاری مولکول های HLA موجب بهبود عملکرد و رشد بافت پیوند شده می شود عواقب پیوند را کاهش می دهد.
روش های HLA-typing
یکی از ابتدایی ترین روش ها برای تعیین HLA روش هایی مبتنی بر اصول سرولوژیکی بود که در سال 1964 توسط دو دانشمند به نام های Terasaki و McClelland بود و CDC نام داشت. اما گرچه روش های سرلوژی به دانشمندان امکان شناسایی مولکول های HLA را می داد، با ظهور روش های پیشرفته مولکولی امکان شناسایی دقیق تر و سریع تر این مولکول ها را فراهم کرد.
یکی از این روش های مولکولی استفاده از روش PCR-Sequence-Specific Priming (SSP) می باشد. در PCR-SSP همزمان چندین تست بر یک نمونه انجام می شود. در هر تست ما به دنبال وجود یا عدم وجود یک پلی مورفیسم خاص هستیم. این روش مبتنی بر عدم وجود فعالیت اگزونوکلئازی 5پریم به 3پریم آنزیم Taq DNA polymerase می باشد. برای انجام این تست لازم است که حتما همزمان چندین تست انجام بشود. همچنین یکی از مزیت های این روش سرعت انجام و نتایج قابل اعتماد است.
کارگاه HLA-typing
در راستای تقویت مهارت های شما و همچنین با هدف کمک برای انجام این تکنیک در آزمایشگاه های تشخیص طبی در سراسر کشور برای بررسی مولکول های HLA جهت پیوند، مجموعه ی ایمونولوژی تودی با همکاری شرکت مهدیا طب و لیوژن فارمد در تاریخ 20 و 21 تیرماه 1398 کارگاه HLA-typing را با استفاده از تکنیک PCR-SSP برگزار خواهند کرد.
هزینه ی شرکت در کارگاه:
هزینه ی شرکت در این کارگاه مبلغ 350 هزار تومان است که برای دانشجویان دارای تخفیف 15% بوده و مبلغ 300 هزار تومان می باشد. این هزینه شامل دو وعده ناهار، پذیرایی و یک پکیج می باشد.
ظرفیت کارگاه:
ظرفیت کارگاه به دلیل انجام کار علمی محدود می باشد. ظرفیت این دوره تنها 15 نفر است و اولویت شرکت با افرادی است که زودتر ثبت نام کنند.
ثبت نام:
برای ثبت نام پس از واریز هزینه کارگاه به شماره کارت 8495-0028-2911-5022 به نام آقای سعید کارگر، مشخصات خود شامل: نام و خانوادگی به زبانانگلیسی رشته تحصیلی و مقطع، آدرس ایمیل و شماره تلفن خود را در تلگرام به شماره تلفن 09197545585 (آقای نظری) ارسال کرده و ثبت نام خود را قطعی کنید.
در پایان دوره به شرکت کنندگان گواهی حضور در گارگاه اعطا خواهد شد.
جدول برنامه ی کارگاه

ایمونولوژی تودی؛
بزرگترین جامعه ایمونولوژی کشور
دیدگاهتان را بنویسید