اولین سمینار Real-Time PCR

“اولین سمینار Real-Time PCR کشور” با همکاری ایمونولوژی تودی و سازمان جهانی آموزش و پژوهش های علمی (یوسرن) در تاریخ 1 الی 3 اسفند ماه 1398 در محل مرکز طبی کودکان تهران برگزار شد.
در این سمینار تلاش شد تا با بهره گیری از دانش اساتید خبره و با تجربه در زمینه تکنیک Real-Time PCR به افزایش دانش شرکت کنندگان کمک کنیم.
در سمینار چه گذشت؟
روز اول
روز اول سمینار با سخنرانی جناب آقای دکتر فرشید یگانه، دکتری تخصصی ایمونولوژی و عضو هیئت علمی گروه ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، با موضوع معرفی تکنیک Real-Time PCR و معرفی روش های Relative و Absolute آغاز شد. ایشان در ادامه به بررسی روش انجام ژنوتایپینگ با استفاده از تکنیک Real-Time PCR پرداختند.

در ادامه روز اول، جناب آقای دکتر فرشید نوربخش، استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران، به آموزش عملی طراحی پروب و پرایمر پرداختند.

روز دوم
روز دوم سمینار اما، تحت تأثیر شیوع ویروس کرونا در کشور و با کمی تأخیر آغاز شد. به دلیل شیوع گسترده ویروس کرونا در کشور و ایجاد وضعیت بحرانی به ویژه در بیمارستان مسیح دانشوری شهر تهران، جناب آقای دکتر سید علیرضا ناجی موفق به حضور در این سمینار نشدند.
روز دوم با پانل کاربرد تکنیک Real-Time PCR در تشخیص بیماری های عفونی و توسط اساتیدی همچون جناب آقای دکتر سیدمحمد جزایری، استاد ویروس شناسی و رئیس مرکز تحقیقات ویروس شناسی دانشگاه علوم پزشکی تهران آغاز شد. در ادامه نیز جناب آقای دکتر علیرضا سلیمانی، متخصص عفونی و استاد دانشگاه علوم پزشکی البرز، پرونده چندین نمونه از افراد بیمار را ارائه و روش های تشخیص بیماری این افراد با استفاده از تکنیک Rea;-Time PCR را تشریح نمودند.


روز دوم و پس از سرو ناهار، با سخنرانی جناب آقای دکتر مهدی تقدسی، استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با موضوع کاربرد Real-Time PCR در تشخیص ویروس های دخیل در پیوند و بیماری های نقص سیستم ایمنی ادامه پیدا کرد.

در آخرین پانل روز دوم نیز، جناب آقای مهدی تقدسی، مدیر عامل محترم شرکت مهدیاطب زیست، به ایراد سخنرانی خود با موضوع کاربرد Real-Time PCR در تشخیص مولکول های HLA پرداختند.

کارگاه عملی
در روز شنبه، 3 اسفند ماه، کارگاه عملی Real-Time PCR در آزمایشگاه بیمارستان مرکز طبی کودکان توسط جناب آقای دکتر مجید خوش میرصفا استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی ایران، برگزار شد. در این کارگاه، دانشجویان ضمن انجام تست Real-Time PCR، نحوه تجزیه و تحلیل و همچنین رفع خطاهای احتمالی در تکنیک Real-Time PCR را آموزش دیدند.

در پایان از جناب آقای دکتر نیما رضایی، استاد ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی تهران و مؤسس و رئیس یوسرن، بابت تمامی حمایت های صمیمانه ایشان تشکر و قدردانی میکنیم.
همچنین از تمامی اساتید محترمی که دعوت ما را پذیرا بودند و برای سخنرانی در این سمینار حضور بهم رسانیدند، کمال تشکر را داشته و برایشان آرزوی موفقیت و تندرستی داریم.

به امید دیدار شما در برنامه های آتی ایمونولوژی تودی
دیدگاهتان را بنویسید