سیستم ایمنی؛ رفیق دزد یا شریک قافله؟!

ایمونولوژی سرطان
خیانت سیستم ایمنی و همدستی با تومور ‼️
نقش سیستم ایمنی در کمک به رشد تومور چیست؟
قاعدتا سیستم ایمنی باید با همه توان بر ضد سلول های توموری پاسخ دهد.اما متاسفانه در مواردی خود سیستم ایمنی موجب افزایش ایجاد تومور می شود، در واقع خود سیستم ایمنی باعث ایجاد و کمک به پیشبرد تومور میشود مانند H.plylori ، Barrett’s esophagus و كوليت اولسرايتو. اينها سرطانهايي هستند كه به دنبال التهاب مزمن ايجاد ميشوند. پس سيستم ايمني نه تنها باعث مهار تومور نميشود بلكه بعضي مواقع خود آن عامل ايجاد كننده تومور است.
?♂️ما ز یاران چشم یاری داشتیم، خود غلط بود آن چه میپنداشتیم
مواردی از خیانت سیستم ایمنی در این زمینه عبارت اند از :
- سيستم ايمني بر اثر عواملي مثل التهاب يا آسيب به DNA ممکن است باعث ایجاد تومور شود.
- مشخص شده است که سیستم ایمنیذاتی شامل mast cell ها، نوتروفيلها، ماكروفاژها،در مواردی باعث رشد بهتر تومور ميشوند به عبارتي تومور از عواملي ايمني ذاتي به نفع خود استفاده ميكند.
- MDSC ها (myeloid derived suppressor cells) گروه هتروژني از سلولهاي ميلوئيدي كه فراخواني ميشوند و به زير ميحط تومور ،آنها هم در خدمت تومور در ميآيند.
- تومور طوري دندرتيك سلها را آموزش ميدهد كه آنها را به سمت Treg و Th2 سوق دهد.سلول هایی که اساسا وجودشان کمک کننده به رشد تومور می باشد.
در التهاب مزمن لنفوسيتهاي B ممکن است از طریق فاکتورهایی باعث تکثیر بیشتر تومور میشود
چالش پیش روی متخصصین سرطان وجود دارد تلاش برای تقویت پاسخ ضد توموری در حدی است که بتوانند به طور موثر رشد تومور را مهار کند و در عین حال خود پاسخ باعث تشدید تکثیر تومور نشود. ایجاد این تعادل و بالانس دشواری ایمونوتراپی سرطان را اثبات می نماید.
دیدگاهتان را بنویسید