دکتر اصغر آقامحمدی؛ پزشکِ پژوهشگر

دکتر اصغر آقامحمدی، استاد ایمونولوژی بالینی دانشگاه علوم پزشکی تهران، متولد هشتم خرداد ۱۳۳۰ در شهر اهواز است که دوران پرافتخاری را در کارنامه خود دارد. معلمی و پژوهش در کنار پزشکی از حوزههای مورد علاقه اوست.
او در سال ۵۰ وارد رشته پزشکی دانشگاه مشهد شد و سپس به دانشگاه علوم پزشکی اهواز رفت و در سال ۱۳۵۷ فارغ التحصل شد، او در سال ۱۳۶۷ بعد از گذراندن دوره تخصصی بیماریهای کودکان در امتحان ورودی رشته فوق تخصصی رشته ایمونولوژی پذیرفته شد.
قسمتی از مصاحبه آقای دکتر آقا محمدی:
هنگامی که از انگلیس به ایران بازگشتم چند نکته برای من از اهمیت بالایی برخوردار بود که یکی از این موارد مهم “زیرساختها” و دیگری موضوع “پژوهش” بود که باید اصلاح میشدند زیرا در انگلیس دیدم که تمام بیماران مبتلا به نقص ایمنی در یک سامانه ای به نام سامانه تحقیقاتی نقص ایمنی اروپا ثبت نام میشوند و این سامانه بیماران تمام اروپا را ثبت میکرد که برای پژوهش منابع خوبی بود؛ چرا که تحقیقات در حوزه بالینی نیاز به بیمار دارد تا روی بیماران با حفظ کرامت و منزلت انسانی تحقیق صورت گیرد و دیگر اینکه افرادی که به عنوان نقص ایمنی تشخیص داده میشدند در جایی به عنوان انجمن حمایت از بیماران نقص ایمنی ثبت میشدند تا در صورت نیاز از حمایتهای اجتماعی، مددکاری، معنوی، روانپزشکی و…بهره مند شوند.
دکتر نیما رضایی، ایمونولوژیست جوان و مؤسس یوسرن را بیشتر بشناسید.
به همین دلیل بعد از برگشت از انگلستان با مطرح کردن مسئله رجیستری نقص ایمنی و حمایت و پشتیبانی دکتر مصطفی معین و پیوستن دانشجویان فعال شاغل در مرکز تحقیقات دانشجویی از جمله دکتر نیما رضایی و دکتر کامران ابوالمعالی به ما توانستیم رجیستری را در سال ۱۳۷۸ ایجاد کنیم. در این طرح برای تمامی بیماران مبتلا به نقص ایمنی تشخیص داده شده پرسشنامه طراحی و تکمیل گردید. سپس تمامی پرسشنامه تکمیل شده در نرم افزار تهیه شده وارد و ثبت گردید.
تا کنون سه مقاله در ارتباط با نتایج رجیستری در سالهای ۲۰۰۲، ۲۰۰۶ و ۲۰۱۳ منتشر شد و در مجموع ۲۰۰۰ بیمار مبتلا به نقص ایمنی ثبت شده اند. خوشبختانه طی ۱۷ سالی که از راه اندازی رجیستری بیماریهای نقص ایمنی میگذرد، پیشرفتهای چشمگیری در این زمینه حاصل شده و در حال حاضر امکان ثبت بیماران به روش انلاین در رجیستری فراهم شده است
برای مطالعه متن کامل مصاحبه کلیک کنید.
IMMUNOLOGYTODAY
BETTER INTERACTION; BETTER LIFE
دیدگاهتان را بنویسید