نگاهی ایمونولوژیک به پرفروش ترین کتاب وال استریت ژورنال، یو اس اس تودی و لیست آمازون در سال 2019!

محیط و محرک های محیطی بزرگ ترین کاتالیزروهای عملکرد سلول های ایمنی و رفتار ما انسان ها!
اغلب افراد کالاها را نه بر مبنای چیستی شان بلکه بر مبنای جای چیده شدنشان انتخاب می کنند. اگر به آشپزخانه بروم و روی پیشخوان ظرف کلوچه ببینم ، دو سه تا از آن ها را بر میدارم و نوش جان میکنم (حتی اگر گرسنه نباشم). اگر میز عمومی اداره پر از دونات و نان حلقوی باشد به سختی می شود هر لحظه آن جا نروم و به آن ها ناخنک نزنم . عادت های شما به فضایی که در آن هستید و محرک هایی که در مقابلتان هست ، بستگی دارد.
محیط همچون دستی نامرئی رفتار آدم را شکل می دهد. با وجود شخصیت یکتای ما، معمولا رفتارهای معین تحت شرایط محیطی معین بارها تکرار می شوند. در کلیسا معمولا مردم نجواکنان صحبت می کنند و در خیابان تاریک افراد محتاطانه رفتار می کنند.
بدین ترتیب رایج ترین شکل تغییر نه تغییر درونی بلکه تغییر بیرونی است. محیط پیرامون است که ما را تغییر می دهد. هر عادتی تابع زمینه است. در سال 1936 کورت لوین معدله ی ساده ای را نوشت که بیان کننده ی عبارتی قوی بود: (رفتار تابع از شخص و محیط پیرامون اوست. یادداشت فوق قسمتی از کتاب فوق العاده عادت های اتمی تالیف جیمز کلیر یکی از پرفروشت ترین کتاب های سال 2019 می باشد.
ما در سیستم ایمنی ما به خوبی مصداق اهمیت فوق العاده محیط و محرک های محیطی را مشاهده و درک می کنیم. آنتی ژن مهمترین عامل آغاز، ادامه و خاتمه پاسخ های سیستم ایمنی است.
آن چه که عملکرد متفاوت لنفوسیت های B و T را منجر می شود درصد کمی به تفاوت بنیادی این دو سلول برمی گردد بلکه تفاوت اصلی، تفاوت در نوع محرک بیرونی و محیط است. لنفوسیت های T در یک شرایط التهابی نظیر IBD ممکن است بیشتر به TH1 و Th17 تمایز یابند ولی همین لنفوسیت ها در یک ریز محیط ایمونوساپرسیو مانند ریز محیط توموری به لنفوسیت های Treg تمایز یابند. ممکن است در فردی به دلیل ترکیب خاص میکروبیوت های روده ایش و غلبه باکتر های رشته ای سگمنته ( SFB ) شاهد یکه تازی TH17 باشیم و در فرد دیگر به دلیل غالب بودن باکتریوئیدهای روده ای بازیگر اصلی Treg ها باشند.
معرفی کتب رفرنس علمی؛ کلیک کنید.
لنفوسیت های T نایو بعد از ورودشان به غده لنفاوی تنها شش ساعت اقامتشان به طول می انجامد ولی همان لنفوسیت ها در صورتی که آنتی ژن به آن ها عرضه شود تا بیش از یک هفته در غده ی لنفاوی باقی خواهند ماند. پاسخ های سیستم ایمنی در روده، دستگاه ادراری و تناسلی ، مغز ، پوست به گونه ای متفاوت بروز می کنند. در دسیدوا و رحم مادر باردار به طرز شگفت انگیزی NK سل های تنظیمی فراوانند. در رحم مادران باردار DC های تولرژنیک بی وقفه تمایز لنفوسیت های T را به سمت Treg سوق می دهند. مهمترین عامل دخیل در ایمونوژنی شکل فضایی و در دسترس بودن یک آنتی ژن است و نه ماهیت آن!
محیط مهم تر است!
بنابراین درباره انگیزه اغراق می شود، در حالی که محیط مهمتر است. همانطور که گیرنده های سیستم ایمنی نقش بی بدیلی در تنظیم پاسخ های سیستم ایمنی دارند قوه ی باصره ، قوی ترین توانایی حسی آدم هاست. بدن انسان حدود یازده میلیون گیرنده ی حسی دارد، تقریبا ده میلیون از این گیرنده ها مختص قوه ی بینایی است.
برخی از متخصصن براورد می کنند که نیمی از منابع مغز صرف قوای دیداری می شود. نباید تعجب کنیم محرک های دیداری بزرگ ترین کاتالیزروهای رفتارمان هستند. بنابراین کوچکترین تغییری در آن چه می بینیم به بزرگ ترین تغییر در آنچه انجام خواهیم داد منجر خواهد شد. بنابراین می توانید تجسم کنید زندگی در محیط های بارور و عاری از محرک های نابارور هستند چقدر اهمیت دارد.
مصرف کننده محیط نباشید!
خبر خوب آن است که شما مجبور نیستید قربانی محیط تان باشید، سهل است ، می توانید معمار محیط خود باشید. اگر می خواهید عادت های به خصوص بخش بزرگی از زندگیتان بشود محرک ها را بخش بزرگی از محیط پیرامونتان قرار دهید. شما باید طراح محیطتتان باشید و نه صرفا مصرف کننده ی آن!
ایمونولوژی تودی؛ بزرگترین جامعه ایمونولوژی کشور
دیدگاهتان را بنویسید