کارآیی واکسن برکت چقدر است؟

واکسن برکت چقدر در برابر واریانتهای نگران کننده کارآمد است؟
بالاخره و پس از ماهها انتظار، مقاله بالینی ارزیابی واکسن BIV1-CovIran (#برکت) در ژونال Clinical Microbiology and Infection (CMI) با ضریب اثر 7.6 (Q1) منتشر شد.
از زمان صدور مجوز مصرف اضطراری واکسن برکت در خرداد ماه 1400 تاکنون، مطالبات بسیاری توسط بخش دانشگاهی و همچنین مردم کشور برای انتشار داده های حاصل از مطالعات فازهای بالینی این واکسن شده است اما با اینحال و تا لحظه تنظیم این خبر در تاریخ 13 اسفند، هنوز هیچ اطلاعاتی از کارآزمایی بالینی این واکسن منتشر نشده است.
اما در جدیدترین دستاورد برکت، مقاله بالینی ارزیابی واکسن برکت علیه واریانتهای نگران کننده (VOC) شامل واریانت آلفا، بتا، و دلتا در مقایسه با واریانت ووهان منتشر شده است.
در این مطالعه که با حضور 32 شرکت کننده انجام شد، تیتر آنتی بادی خنثی کننده تولید شده ضد آنتی ژن اسپایک و همچنین RBD ویروس، علیه واریانت های نگران کننده با به کارگیری تکنیک الایزا مورد ازریابی و مقایسه نسبت به واریانت ووهان قرار گرفت. نتایج بدست آمده از این مطالعه نشان می دهد واکسن برکت 90.6% علیه واریانت ووهان، 87.5% علیه آلفا و بتا، و 75% علیه واریانت دلتا خاصیت خنثی کنندگی دارد.
نویسندگان در این مقاله عنوان میکنند که باوجود کاهش کارآیی واکسن برکت علیه سایر واریانت ها در مقایسه با واریانت ووهان، قدرت خثنی کنندگی این واکسن همچنان قابل قبول است.
با اینحال، جدای از تعداد پایین نمونه های بررسی شده (32 مورد) این مطالعه دارای محدویت های جدی نیز بوده است. از جمله این محدودیت ها میتوان به عدم مقایسه بین دریافت یک دز و دو دز واکسن، بررسی اثرات دز سوم، بازه زمانی کوتاه بررسی (4 و 6 هفته پس از دریافت واکسن) و همچنین عدم بررسی توانایی واکسن در جلوگیری از ابتلا به بیماری و یا تعدیل حالت شدید بیماری اشاره کرد.
https://doi.org/10.1016/j.cmi.2022.02.030
ایمونولوژیتودی | تعاملات بهتر، زندگی بهتر
دیدگاهتان را بنویسید