کرونا، چرا مرگ و میر در مردها بیشتر است؟

ویروس SARS-CoV-2 یک ویروس به شدت مرد ستیز
ویروس SARS-CoV-2 مردان را بیش از زنان به زانو در می آورد، چرا؟
چندین ماه است که SARS-CoV-2 میلیون ها انسان را در سراسر جهان آلوده نموده و جان صد ها هزار انسان را تاکنون گرفته است. اما مردان بیش از زنان قربانی این ویروس مرموز می شوند. مطالعات تاکنون نشا داده اند که جنسیت یک فاکتور کلیدی در رقم خوردن سرنوشت افراد آلوده به SARS CoV2 می باشد.
شواهدی از تفاوت های جنسی در شدت COVID-19 نخستین بار در چین ظهور کرد ، جایی که بستری در بیمارستان و مرگ و میر در میان مردان بیشتر از زنان بود.
در كره جنوبي، كه آزمايش عمومی گسترده بود، به وضوح نشان داد كه زنان نرخ مرگ و مير كمتری (CFR) دارند.
در ایالت متحده آمریکا مطالعات نشان داده نرخ مرگ و میر ناشی از COVID19 در مردان یک و نیم برابر زنان بوده است.
در مقاله ی ای که در Nature Reviews Immunology به چاپ رسیده است، محققین داده های حاصل از 38 کشور را آنالیز نموده اند که در نتیجه نشان داده شد که متوسط نرخ مرگ و میر ناشی از COVID19 در مجموع در مردان 1.7 بیشتر از زنان بوده است. مردان 30 ساله به طرز چشمگیری بیش از زنان 30 ساله در معرض مرگ ناشی از COVID19 هستند.

ابعاد متعدد بیولوژیکی جنسیت از جمله استروئیدهای جنسی، کروموزومهای جنسی و تفاوتهای ژنومی و اپی ژنتیکی بین مردان و زنان ، بر پاسخهای ایمنی تأثیر می گذارد و ممکن است پاسخ به عفونت SARS-CoV-2 را تحت تأثیر قرار دهد. بافتهای تولید مثل (تخمدانها یا بیضه) و غلظت هورمون استروئید جنسی (استروژن، پروژسترون و تستوسترون)، یک ویژگی بیولوژیکی چند بعدی است که شکل دهنده پاتوژنز بیماری های عفونی است. در مدلهای حیوانی عفونت SARS-CoV، اختلاف مرگ و میر بین موشهای نر و ماده مشاهده شد و به هورمونهای استروئیدی نسبت داده شد. بی تردید تمرکز بر تفاوت های ایمونوپاتوژنز ویروس در دو جنس و تفاوت های اساسی در بروز پاسخ های ایمنی ضد ویروس می تواند همچون اطلاعات جعبه سیاه هواپیما به فهم دقیق تر ما از چرایی این رخداد کمک نماید.
توضیحات شکل: تجزیه و تحلیل مقایسه ای میزان مرگ و میر COVID-19 براساس کشور، جنس و سن
در این باره بیشتر بخوانید:
https://www.nature.com/articles/s41577-020-0348-8
ایمونولوژی تودی، بزرگترین جامعه ایمونولوژی کشور
دیدگاهتان را بنویسید