گزارش سازمان ملل از رشد نامتقارن جمعیت جهان

سازمان ملل متحد رشد نا متقارن جمعیت در جهان را گزارش می دهد.
مطالعه ایی که توسط سازمان ملل متحد انجام شده است بر رشد سریع جمعیت در برخی از کشورها، در برابر رشد روزافزون سالمندان در برخی دیگر از کشورها و چالش های پیش روی آن تاکید دارد.
این گزارش توسط Jhon Zarocostas از ژنو تهیه شده است و مورخ 16 جولای 2022 درمجله وزین Lancet به چاپ رسیده است.
برگردان به فارسی: دکتر مهدی تقدسی، دانشیار ایمونولوژی
بر اساس سند چشم انداز جمعیت جهان در سال 2022 که توسط گروه اقتصاد و امور اجتماعی سازمان ملل متحد تهیه شده است جمعیت جهان همچنان رو به افزایش می باشد اما با سرعتی کمتر. پیش بینی می شود که در 15 نوامبر 2022 جمعیت جهان به 8 میلیارد رسیده، به دنبال آن در سال 2050 به 7/9 میلیارد نفر افزایش یافته و نهایتا در دهه منتهی به 2080 در قله خود یعنی 4/10 میلیارد قرار بگیرد و تا انتهای قرن به همین تعداد باقی بماند. انتظار می رود در سال 2023 هند بعنوان پرجمعیت ترین کشور جهان از چین پیشی بگیرد.
این گزارش پیش بینی می کند که جمعیت جهان کندترین رشد خود را از سال 1950 تا کنون داشته و در سال 2020 به زیر یک درصد تنزل پیدا کرده است. مدیر اجرایی صندوق جمعیت سازمان ملل Natalia Kanem به Lancet گفت: این رویه شاهدی از پیشرفت چشمگیر ما در کاهش فقر، توسعه دسترسی به خدمات بهداشتی تولید مثل و جنسیتی و همچنین توانمندسازی دختران در دستیابی به خدمات تحصیل و کاریابی است. در ادامه وی اظهار داشت که پویایی جمعیت جهانی به شکل غیر قابل تفکیک به عدالت جنسی و حقوق بشر و سلامت دختران و زنان ارتباط دارد.
به همین ترتیب دبیر کل سازمان ملل متحد Antonio Guterres اذعان کرد این یک موقعیت برای شگفت زده شدن در پیشرفت های بهداشتی است که منتهی به افزایش امید به زندگی و کاهش مرگ و میر مادران و فرزندان می شود. با این وجود اگرچه گزارشات حاکی از آن است که امید به زندگی در هنگام تولد در مقیاس جهانی در سال 2019 به 8/72 سال یعنی بیش از 9 سال از شروع سال 1990 رسیده است و این میزان با کاهش بیشتر مرگ و میر در سال 2050 به 2/77 می رسد، با این وجود در کشورهایی که کمترین میزان در آمد را دارند امید به زندگی از بدو تولد 7 سال کمتر از میانگین جهانی آن است. پاندمی COVID-19 نیز امید به زندگی در بدو تولد را در مقیاس جهانی کاهش داده و به 71 سال در سال 2021 رساند.
گزارش اخیر نشان می دهد که روندهای اخیر دموگرافیک، پیش درآمدی از چالش های آینده در دستیابی به اهداف توسعه پایدار است. کشورهایی که رشد جمعیتی سریع دارند اکثرا در قاره آفریقا هستند ، این رشد جمعیت مستلزم فراهم آوردن امکان تحصیلات و مراقبت های بهداشتی برای جمعیت روزافزون کودکان می باشد و درکنار آن افزایش کیفیت آموزش و موقعیت های استخدامی برای جمعیت رو به افزایش جوانان است.
گزارش نشان می دهد بیش از نیمی از افزایش جمعیت پیش بینی شده برای سال 2050 در 8 کشور با سطح درآمد کم یا متوسط تمرکز خواهد داشت که عبارتند از: جمهوری دموکراتیک کنگو، مصر، اتیوپی ، هند، نیجریه، پاکستان، فیلیپین و تانزانیا. به طور کلی کشورهای واقع در جنوب قاره آفریقا در افزایش بیش از نیمی از جمعیت جهان تا 2050 سهم دارند که از 2 میلیارد نفر می گذرد. افزای جمعیت هم چالش است و هم یک فرصت. Samira Asma دستیار مدیر کل سازمان جهانی بهداشت برای داده ها و تجزیه و تحلیل آن به Lancet می گوید افزایش قابل توجه جمعیت می تواند نیروی کار بالقوه درمان را در جاهایی که کمبود جود دارد فراهم سازد. به گزارش Elhadj As Sy رئیس هیات مدیره بنیاد کوفی عنان کشورهای منطقه آفریقا نیاز به اولویت بندی در سرمایه گذاری های سنگین در مراقبت های بهداشتی اولیه برای کاهش مرگ و میر کودکان و مادران دارند که امری ضروری است و همچنین مورد دیگر سرمایه گذاری در امر آموزش و تحصیل دختران است. Anastasia J Gag استاد دانشگاه در گروه بهداشت بین الملل و توسعه پایدار، در دانشکده بهداشت عمومی و بیماری های گرمسیری تولین ایالات متحده به Lancet می گوید: نرخ بالای رشد جمعیت سالانه 3 درصد در برخی از کشورهای آفریقایی پایدار نیست و دولت ها نمی توانند نیاز جمعیت را در این کشورها برآورده سازند بنابراین در این کشورها تلاش ها باید در جهت کاهش باروری باشد. این موقعیت در تضاد شدید با کشورهایی است که جمعیت آنها به دلیل افزایش طول عمر و کاهش زاد و ولد به سمت پیری می رود. بر طبق این گزارش نرخ باروری در دهه های اخیر به شدت در بسیاری از کشورها پایین آمده است و امروزه دو سوم جمعیت جهان در کشورها یا نواحی زندگی می کنند که باروری در آنها 1/2 به ازای هر زن است، این سطح از زاد و ولد در دراز مدت منجر به رشد جمعیتی صفر در کشورهایی می شود که میزان مرگ و میر در آنها پایین است. بنابراین برآورد می شود در فاصله سال های 2020 تا2050 جمعیت 61 کشور یا ناحیه در جهان به دلیل کاهش نرخ زاد و ولد و گاهی نیز به دلیل افزایش میزان مهاجرت به اندازه 1 درصد یا بیشتر کاهش پیدا کند. پیش بینی می شود سهم جمعیت 65 ساله از کل جمعیت جهان در سال 2022 از 7/9 درصد به 4/16 درصد در سال 2050 برسد. براساس این گزارش، برآورد ها نشان می دهد در سال 2050 یک نفر از هر چهار نفر در اروپا و آمریکای شمالی 65 سال یا بیشتر سن دارند ( 9/26 درصد، بیش از 7/18 مربوط به سال 2022). به طور مشابه در شرق و جنوب شرقی آسیا نسبت جمعیت 65 سال یا بیشتر از 13 درصد در 2022 به 26 درصد در 2050 می رسد.
در نتیجه این گزارش توصیه می کند، کشورهای با جمعیت سالخورده در جهت انطباق برنامه های عمومی با رشد روزافزون افراد مسن گام بردارند که شامل تامین اجتماعی، سیستم مستمری، ایجاد مراقبت های بهداشتی جهانی و سیستم های مراقبت طولانی مدت است.
ایمونولوژیتودی | تعاملات بهتر، زندگی بهتر
دیدگاهتان را بنویسید