بررسی یک ادعا؛ آیا فایزر ژنوم انسان را تغییر میدهد؟

اخیرا در مقالهای با عنوان Intracellular Reverse Transcription of Pfizer BioNTech COVID-19 mRNA Vaccine BNT162b2 In Vitro in Human Liver Cell Line که در MDPI منتشر شده است، آقای Alden و همکارانشان از دپارتمان علوم بالینی دانشگاه لوند سوئد مدعی تبدیل mRNA موجود در واکسن فایزر به DNA در مدت زمان 6 ساعت پس از تزریق واکسن در سلولهای کبدی شده اند.
اما آیا این به معنای تغییر ژنوم انسان در پی تزریق واکسن mRNA است؟ و همچنین اطلاعات بیان شده در این مطالعه تا چه اندازه قابل اطمینان است؟
در زیر نظر آقای دکتر علیرضا رنجبر، ایمونولوژیست از بن آلمان را در اینباره بخوانید.
همانطور که میدانید این یک بررسی آزمایشگاهی است و نویسندگان مقاله نیز آنرا خاطر نشان ساختهاند. دوم اینکه این بررسی، تنها سلولهای یک ارگان بدن انسان و آن هم رده سلولی کبد Huh7 را مورد مطالعه قرار داده است. همانطور که میدانید، رده سلولی Huh7 از سلول های سرطانی کبد مشتق میشود و از نظر بیولوژی مستقیما سلول های طبیعی کبد انسان را نمایندگی نمیکند. نکته بعدی این است که در این بررسی آزمایشگاهی، داده واضحی که در آن اینتگراسیون (ادغام شدن) در ژنوم سلول کبد انسان را در نتیجه واکسن بر پایه mRNA تولید شرکت بایون تک را نشان داده باشد وجود ندارد. بررسی PCR به عمل آمده در این بررسی تنها قسمت کوچکی از طول پرایمر(۴۴۴ نوکلئوتید از ۴۲۸۴ نوکلئوتید موجود در واکسن بایون تک ) را نشان داده است. نکته آخر میزانبالای غلظت بکار گرفته شده از واکسن بایون تک در این بررسی سلولی است.
در نهایت اینکه تاکنون هیچ داده واضحی که بتواند چنین فرضیه ای را ثابت کندمنتشر نشده است در صورتی که داده های بسیاری وجود دارد که علیه این فرضیه است.
آنطرف ماجرا را نگاه کنیم خود ویروس سارس-کو-۲ است. اگر اینگونه باشد باید تمام افرادی که به بیماری کووید-۱۹ مبتلا شده اند حتی افرادی که بدون علائم مانده اند به سبب آلودگی به این ویروس، ژنوم این ویروس در داخل ژنوم ما اینتگره شده باشد . البته بدون شک بررسی های بیشتر برای تایید و یا رد این نظریه ضروری است.
از سوی دیگر باید در نظر داشت که انسان از مکانیسم های ترمیمی (DNA repair mechanisms) پیچیده ای برخوردار است که ما را در برخوردهای مکرر با میکروارگانیسم ها برای اینتگره نشدن ژنوم آنها در ژنوم ما محافظت میکند و اینچنین بنظر میرسد که انسان در طول زمان با خردمندی قسمتی از ژن میکروارگانیسم ها بویژه ویروس ها را که مناسب برای تکامل خود بداند بطور هوشمندانه ای گزبنش نموده و بکار میبرد، همچنانکه رد پای آنرا در تکامل نیز مشاهده می نماییم.
ایمونولوژیتودی | تعاملات بهتر، زندگی بهتر
دیدگاهتان را بنویسید