انتخابات؛ آخرین بارقه امید برای برون رفت از بحران انفعال

انتخابات، نقطه پایان یک آغاز و طلوع شورانگیز یک گفتمان جدید است! بنابراین در فضای انتخابات، نگاهی به گذشته و ترسیم چشم انداز آینده اجتناب ناپذیر است. حالا و در آستانه برگزاری انتخابات هیأت مدیره انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران که فردا جمعه مورخ 15 مرداد ماه و به صورت الکترونیک برگزار خواهد شد، ضمن تشکر و قدردانی نسبت به اعضای محترم این دوره بابت تلاشهای صورت گرفته، امیدواریم انتخابات فردا فرصتی برای تغییر تفکر حاکم بر انجمن فراهم نماید.
متاسفانه دوران بحرانی پاندمی کووید-19 که می توانست جایگاه انجمن ایمونولوژی و آلرژی ایران را به عنوان یک مرجع قابل اعتماد علمی نزد افکار عمومی، سیاست مداران و مسئولان حوضه ی بهداشت و محققان و متخصصان علوم پزشکی تثبیت نماید، با رویکرد منفعلانه و بسیار ضعیف انجمن به سادگی از دست رفت. در شرایطی که مردم به واسطه اضطراب و نگرانی ناشی از پاندمی ناچارا در فضای مجازی به دنبال کسب اطلاعات در مورد کووید-19 بودند و هستند، متاسفانه انجمن به توجه به این موضوع فرسنگ ها دور از انتظار ظاهر شد.
تشکیل و ساماندهی گروهی از دانشجویان و اساتید رشته ایمونولوژی به منظور پاسخگویی به شبهات و اخبار ضد و نقیض در مورد کووید-19 نه نیاز به بودجه داشت و نه زیر ساخت خاصی لازم داشت. تعامل با رسانه های گفتاری و شنیداری به منظور اطلاع رسانی کاری بود که در هیچ سطحی صورت نپذیرفت. از سوی دیگر سکوت محض و عدم موضع گیری در برابر مصاحبه های پرتعداد ولی دور از اصول علمی مسئولان وزارت بهداشت به ویژه وزیر محترم جناب آقای دکتر نمکی، عدم مشارکت فعال در پروژه های تولید دارو و واکسن و استفاده از دانش و انرژی دانشجویان مستعد ایمونولوژی، و موارد مشابه دیگر، نمرهای منفی در کارنامه هیئت مدیره وقت به شمار می رود.
از سوی دیگر دانشجویان ایمونولوژی در مقطع کارشناسی ارشد و PhD با چالش های جدی به واسطه شرایط دشوار ناشی از نواسانات قیمت ارز و در نتیجه چندین برابر شدن قیمت کیت ها و مواد آزمایشگاهی مواجه بوده اند. متاسفانه انجمن نسبت به این چالش ها و دغدغه ها یا بی تفاوت بوده و با برگزاری جلساتی بی حاصل، موجب بی اعتمادی بیشتر دانشجویان نسبت به انجمن شدهاست.
نگاه بسته و عدم فراهم نمودن زمینه مشارکت و نقش آفرینی تمامی اعضای خانواده بزرگ ایمونولوژی و محدود نمودن توجهات به چند دانشگاه خاص، عدم توجه به گروه های جوان و فعال در زمینه ایمونولوژی، و عدم توانایی در همکاری و جذب چهره های برجسته و اساتید ممتاز ایمونولوژی کشور نیز از دیگر نقاط ضعف انجمن بوده است.
انتخابات فردا میتواند تغییری بنیادی در مسیر انجمن باشد تا امیدها در دل خانواده بزرگ ایمونولوژی زنده شود. انتخاب چهرههای تکراری با افکار تکراری نتیجه ای جز تکرار عادت های قدیمی به همراه نخواهد داشت که در این صورت باید شاهد غروب خورشید انجمن و ایجاد فاصله بیشتر میان آن و بدنه خانواده بزرگ ایمونولوژی کشور باشیم.
ایمونولوژیتودی؛ بزرگترین جامعه ایمونولوژی کشور
دیدگاهتان را بنویسید